| Sonkás papucs receptSütemények, édességek Hozzávalók: a tésztához: Rama sütőmargarin: 12 dkg ecet: 1 evőkanál víz: 2 evőkanál tojás: 1 db só: egy kevés sütőpor: 1 csomag finomliszt: 30 dkg a töltelékhez: főtt tojás: 1 db parasztsonka vagy sült comb: 20 dkg tojásfehérje: 1 db a kenéshez: tojássárgája: 1 db tej: egy kevés Elkészítés: A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük.A sonkát és a tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a fölvert tojásfehérjével. A tésztát 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és kb. 5 cm átmérőjű korongokat szaggatunk ki belőle. A korong közepére 1 kiskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit lenyomkodjuk. Szebb lesz, ha a szélét villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük 180–200 °C fokon. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |