| Meggyes-vaníliás papucs receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 5 dkg vaj vagy margarin 2,5 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 kávéskanál só 3 dkg cukor A töltelékhez: 20 dkg magozott meggy 1 tasak vaníliás pudingpor 4 dl tej 2-3 evőkanál cukor tojás a tészta kenéséhez szeletelt mandula a díszítéshez Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük. A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd kiterítjük egy tálcára, hogy langyosra hűljön, közben kimagozzuk a meggyet. A tésztát lisztezett deszkára borítva 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 16 darab kockára vágjuk. A pudingot a négyzetekre adagoljuk, és 4-5 szem meggyet nyomunk mindegyikbe. A tészták széleit tojással megkenjük, és a két szemben lévő sarkot egymásra hajtjuk, így kapunk papucs alakot. A papucsokat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük (figyeljünk rá, hogy kellő távolságot hagyjunk a papucsok közt, mert sülés közben is kel a sütemény), a tetejüket tojással megkenjük, szeletelt mandulával megszórjuk. Langyos helyen 10-15 percig kelesztjük, majd 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |