Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-vaníliás papucs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg vaj vagy margarin
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
3 dkg cukor

A töltelékhez:
20 dkg magozott meggy
1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
tojás a tészta kenéséhez
szeletelt mandula a díszítéshez

Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt, a cukrot és 1 evőkanál lisztet, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel tésztává gyúrjuk. Langyos helyen duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű pudingot főzünk, majd kiterítjük egy tálcára, hogy langyosra hűljön, közben kimagozzuk a meggyet. A tésztát lisztezett deszkára borítva 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 16 darab kockára vágjuk. A pudingot a négyzetekre adagoljuk, és 4-5 szem meggyet nyomunk mindegyikbe. A tészták széleit tojással megkenjük, és a két szemben lévő sarkot egymásra hajtjuk, így kapunk papucs alakot.
A papucsokat sütőpapírral fedett vagy zsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük (figyeljünk rá, hogy kellő távolságot hagyjunk a papucsok közt, mert sülés közben is kel a sütemény), a tetejüket tojással megkenjük, szeletelt mandulával megszórjuk. Langyos helyen 10-15 percig kelesztjük, majd 170 °C-os sütőben aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött papucs » Almás-diós papucs » Sonkás papucs » Szilvalekváros papucsok
» Szegedi papucs » Meggyes-vaníliás álom » Túrógombócom » Fantázia szelet
» Gofri alaptészta » Almás krémes, sütés nélkül » Narancsos csokitorta » Rezgő szelet
» Gyümölcsös omlós » Gesztenyés álom » Édes tejes pita » Puncsízű pudingos süti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.