| Andi almás-diós pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 egész tojás 2,5 dl kristály cukor 2,5 dl étolaj 1 kávés kanál szódabikarbóna 5 dl liszt 4 darab alma 15 dkg dió 4 evőkanál langyos vÍz pici fahéj Elkészítés: A 4 EGÉSZ TOJÁST A CUKORRAL ÉS A LANGYOS VÍZZEL JÓL KIKEVERJÜK.UTÁNA BELEÖNTJÜK AZ ÉTOLAJAT,AZZAL IS JÓL ELKEVERJÜK.AZTÁN A SZÓDABIKARBÓNÁVAL ELKEVERT LISZTET DOLGOZZUK BELE.VÉGÜL A FELKOCKÁZOTT ALMÁKAT ÉS A DIÓT KEVERJÜK BELE.ZAMATOSABB HA A DIÓT ELŐTTE EGY KICSIT MIKRÓBA MEGPIRÍTJUK.SÜTŐPAPÍRRAL KIBÉLELJÜK A TEPSIT ÉS BELEÖNTJÜK A MASSZÁT.ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE 20-25 PERCIG SÜTJÜK.HA KIHŰLT A PITÉNK,KOCKÁRA VÁGVA TÁLALJUK ÉS FAHÉJAS PORCUKORRAL MEGSZÓRJUK A TETEJÉT. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: sandi39 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |