| Almás burgonyafánk pikáns szilvaszósszal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 fánkhoz 40 dkg héjában főtt burgonya 20 dkg alma 15 dkg túró 8 dkg liszt 2 evőkanál cukor 1 citrom reszelt héja 1 kávéskanál sütőpor 1/2 kávéskanál őrölt fahéj 1/2 kávéskanál só 1 tojás a sütéshez: 2 evőkanál vaj a szilvaszószhoz: 30 dkg szilva (friss vagy fagyasztott) 1 teáskanál guineai bors 1 cm friss gyömbér 2 evőkanál cukor 2 evőkanál vaj 1 teáskanál étkezési keményítő a tálaláshoz: fahéjas porcukor Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, a húsát apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, rátesszük a cukrot, és világosra karamellizáljuk. Hozzáadjuk a szilvát, a finomra vágott gyömbért és a mozsárban durvára tört guineai borsot. Fedő alatt addig pároljuk, amíg a szilva meg nem puhul. 1/2 dl vízben elkevert étkezési keményítővel besűrítjük a szószt. Ha kész, lefedjük, melegen tartjuk. A fánkhoz a kihűlt burgonyát és az almát meghámozzuk, finomra reszeljük, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kikeverjük a tésztát. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, a masszából tojásnyi halmokat teszünk bele, majd mindet formára igazítjuk. Néhány perc alatt mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Tálaláskor a burgonyafánkot meghintjük fahéjas porcukorral, és szilvaszószt kínálunk mellé. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |