| Almás, diós érdekesség receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 25 dkg ráma margarin - 27 dkg liszt - 2 evőkanál porcukor - 6 evőkanál hideg víz - 2 tojás sárgája Töltelék: - 30 dkg cukor - 7 tojás - 1 van. cukor - 25 dkg dió - negyed sütőpor - 3 ev. kanál kakaó - 4-5 alma Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el. Az almát meghámozzuk és lereszeljük, nem cukrozzuk,nem csavarjuk ki. A darált dióba belekeverjük a sütőport, a kakaót. A 7 tojás fehérjét felverjük habnak és óvatosan belekeverjük a diós keveréket. A 7 tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük és hozzákeverjük a diós, habos keveréket, majd az almát. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, de először csak 5 kanál vizet teszünk hozzá. A tésztának lágy rétestészta keménységűnek kell lennie. Ha kemény akkor tesszük hozzá a hatodik kanállal. Éppen csak összeállítjuk nem kell sokáig gyömöszölni. Kettőbe vesszük és az eggyiket kisodorjuk és lisztezett, zsírozott tepsibe terítjük, rátesszük a tölteléket és erre kerül a másik kisodort tésztalap. Hústűvel kicsit megszurkáljuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nagy tepsibe tesszük, nagyon kiadós. Tanácsok: Mutatós és nagyon finom. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: emrus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |