Tutireceptek.hu fejléc

Almamorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1,5 kg savanykás alma
2 szál fahéj, félbe törve
6 szegfűszeg
1,5 dl víz
165 g kristálycukor

A morzsához:
500 g átszitált rétesliszt
1 kávéskanál gyömbér (por)
1 csipet sütőpor
125 g vaj
2 púpozott evőkanál barna cukor
2 púpozott evőkanál kristálycukor

Elkészítés:
Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az almát. Vastag falú edényben puhára főzzük a fahéjjal, szegfűszeggel és vízzel. Eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjat, a masszába belekeverjük a cukrot. Ha az alma nagyon savanyú, tehetünk hozzá még egy kevés cukrot. Lehűtjük.

A sütőt 180°-ra melegítjük.
A lisztet, a gyömbért és a sütőport keverőtálba szitáljuk. A vajat feldaraboljuk, és homok finomságúra morzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, és megint elmorzsoljuk.
Az almát kb. 30 x 20 x 4 cm-es tűzálló tálba kanalazzuk. A tetejét elsimítjuk, de nem nyomkodjuk le. A morzsát egyenletesen az almára szórjuk, de ezt sem nyomkodjuk le. Kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahejas almamorzsa » Almás batyu » Narancsos holdak » Bundás zsemle cukrosan
» Karin narancsos piskótája » Zabpelyhes tallér 2. » Gomba süti /sütés nélkül/ » Kavart almás
» Gyümölcsös krémtúró » Mézes tekercs » Sztracsatellás muffin » Diós-habos szeletek
» Fahéjas-konyakos almacsók » Pizsamás banánok » Szerelmes levél » Almás lepény - Jagodától


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.