| Almamorzsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 kg savanykás alma 2 szál fahéj, félbe törve 6 szegfűszeg 1,5 dl víz 165 g kristálycukor A morzsához: 500 g átszitált rétesliszt 1 kávéskanál gyömbér (por) 1 csipet sütőpor 125 g vaj 2 púpozott evőkanál barna cukor 2 púpozott evőkanál kristálycukor Elkészítés: Meghámozzuk, kimagozzuk és felszeleteljük az almát. Vastag falú edényben puhára főzzük a fahéjjal, szegfűszeggel és vízzel. Eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjat, a masszába belekeverjük a cukrot. Ha az alma nagyon savanyú, tehetünk hozzá még egy kevés cukrot. Lehűtjük. A sütőt 180°-ra melegítjük. A lisztet, a gyömbért és a sütőport keverőtálba szitáljuk. A vajat feldaraboljuk, és homok finomságúra morzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, és megint elmorzsoljuk. Az almát kb. 30 x 20 x 4 cm-es tűzálló tálba kanalazzuk. A tetejét elsimítjuk, de nem nyomkodjuk le. A morzsát egyenletesen az almára szórjuk, de ezt sem nyomkodjuk le. Kb. 30 percig sütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |