| Zabpelyhes tallér 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg puha vaj 6 dkg barna cukor 6 dkg cukor 1 db tojás 15 dkg zabpehely 10 dkg finomliszt 1 kávéskanál őrölt fahéj 1 csipetnyi só 1 kávéskanál szódabikarbóna 10 dkg étcsokoládé Elkészítés: Előmelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és kivajazok-lisztezek egy nagy tepsit. Egy nagy tálba kimérem a zabpelyhet, rá a lisztet, majd jöhet egy kis szódabikarbóna, egy csipet só és ízesítésnek egy kis fahéj (keksz fűszer) is. A csokit felaprítom, és a lisztes keverékhez szórom és jól összekeverem. A vajat robotgéppel habosra keverem a kétféle cukorral, majd hozzádolgozom a tojást. Ezután a kétféle keveréket egy fakanállal jól összedolgozom. A tésztából diónyi adagokat teszek egymás mellé 5 centire az előkészített tepsire, majd ezeket nedves ujjal kicsit ellapítom. Egyszerre nem fér rá az összes tészta a tepsire, ezért miután megsütöttem az első adagot, elkészítem a többi tallért is. A zabpelyhes tallérokat 15 perc alatt megsütöm a meleg sütőben. Amikor készen vannak, még puhák, de ahogy kihűlnek, megszilárdulnak és ropogósak lesznek. Tanácsok: Ha szeretnéd,hogy a fahéjas íz jobban érződjön evéskor tegyél a nyers tésztához 2-3 kávékanálnyit! Ha szereted a gyümölcsöt adj hozzá tetszés szerint a csokoládé mellett! - receptes oldalról :) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Silence86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |