| Almalekvár és körtelekvár almával receptHozzávalók: almalekvár: 2 kg alma 75 dkg sütőtök ízlés szerint kevés fahéj 3 dl víz körtelekvár almával 1,5 kg édes lédús körte 1 kg édes alma 2 dl víz 1,5 kg édes lédú Elkészítés: a gyümölcsöket meghámozom és apró kockára vágva összefőzőm minkét esetben. Ha megfőttek akkor kóstolom, és ha nem elég édesek, akkor kevés cukrot teszek bele. krumplinyomóval összenyomom és forralok még 1-et rajta. Adok mind a 2 fajta lekvárhoz egy késhegynyi borkősavat jól elkeverem, és üvegekbe rakva szárazdunsztba teszem. Tanácsok: Aki nem szereti ha kissé folyós az állaga alekvárnak az tehet bele dzsemesítőt. Bár nekem nem szilárdított rajta semmit. Minden ugyan olyan folyós lett. A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |