| Vaniliás tiramisu almával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 db savanykás alma egy csipet fahéj 2 teáskanál méz 4 dl 100%-os almalé vaniliarúd-forgács 40dkg sovány túró 10 dkg teljesőrlésű kétszersűlt kókuszreszelék mentalevél Elkészítés: A kimagozott,meghámozott almát cikkekre vágjuk,a fahéjat a mézet és az almalevet felforraljuk,és ebben pároljuk a gyümölcsszeleteket 2 percig,majd hagyjuk benne kihűlni. A vaniliát,a túrót és a fűszeres almalé felét krémesre keverjük. Egy üvegtálban vagy formában alulra egy réteg kétszersűltet teszünk,és meglocsoljuk a maradék gyümölcslével. Erre rakunk egy réteg almaszeletet,illetve túrókrémet,majd még egy réteg következik az alapanyagból. Letakarva legalább két órára tegyük a hűtőbe. A kókuszreszelékkel megszórva,mentalevéllel diszitve tálaljuk. A receptet beküldte: Elviracska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |