| Allics-féle hortobágyi húsos palacsinta receptHúsételek Hozzávalók: fél kg darálthús 1 fej hagyma pirospaprika,só,bors 2 evőkanál tejföl 10 db palacsinta(ezt külön nem írom le gondolom mindenki tud palit csinálni.Ha cukros recid van azt hagyd ki belőle) liszt,tojás,zsemlemorzsa(panírozáshoz) olaj Elkészítés: A hagymát olajon megfonnyasztjuk pirospaprikát szórunk rá.Belerakjuk a daráthúst,só,bors,kevés víz a darálthús úgy is ereszt levet.Mielőtt lekapcsolnánk rakunk bele 2 evőkanál tejfölt ezzel is rottyantjuk egyet és ezzel ez el is készült. Kicsit kihűtjük és tölthetjük is a palikat. Egy palacsinta egyik negyed részébe töltünk ragut kb 1,5 evőkanálnyit ne sokat,hogy össze is tudjuk hajtani.A palacsintát háromszögletűre hajtom. Ha kész vannak a palacsinták óvatosan panírozom őket majd olajban kisütöm. Tanácsok: Rizzsel,hasábbal és burgonyapürével is finom. Tartármártást vagy bármilyen majonézes alapú salátát javaslok hozzá,de végülis finom ubisalival meg sima salátával is:) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: ALLICS Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |