| Húsos kínai kel-leves receptEgytálételek Hozzávalók: 1/2 db kínai kel 50 dkg sertés comb v. lapocka 1 szál fehér répa 2 szál sárgarépa 3 db közepes nagyságú burgonya 1 fej vöröshagyma 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (vegeta, virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 15 dkg fodroskocka 1 csapott evőkanál pirospaprika 3 evőkanál tejföl olaj csipet só Elkészítés: A hagymát kis kockákra vágva olajon csipet sóval megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük, majd elkeverjük a pirospaprikával, fűszerkeverékkel, és felöntve 2 liter vízzel, félpuhára főzzük. Beletesszük a karikára vágott zöldségeket, a laskára vágott kínai kelt, a kis kockákra vágott burgonyát, s amikor felforrt, belefőzzük a tésztát. Amennyiben szükséges, utánsózzuk. Tejföllel a tetején tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |