Tutireceptek.hu fejléc

Alacsony kalóriájú, dinamizáló étel. recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Az ételleírás két személyre szól.

30 dkg busa vagy tengeri hafilé.
10 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
10 dkg brokkoli

Fűszerek adagja ízlés szerint:
kakukkfű
tárkony
bazsalikom
oregano
zsálya
fokhagyma
fehérbors

szója szósz

az étel elkészítése roppant egyszerű:

a megtisztított halfilét a fentiekben közölt fűszerekkel hagyjuk 1 órán át összeérni.
ezután teflon edényben, olaj nélkül, lefedve, alacsony lángon, vagy kis teljesítményen saját levében megpároljuk.
a 15 perc letelte után hozzáadjuk a zöldségeket a halhoz és ízlés szerint teszünk hozzájuk szójaszószt, sót (én a fűszerek miatt nem szoktam sózni sem, minek?)
újabb 15 perc együttpárolás után, levesszük a tűzhelyről az edényt.
a zöldségeket megforgatjuk a fűszeres-halas lében és végül még 10 percre lefedjük. Kész:)

Kalóriaszegény, ízletes, de ugyanakkor tápláló fogyis ételt kapunk, a fűszerkeverék segít a zsírsejtek lebontásában is.

Jó étvágyat!

Tiszetelettel: Gergő73

Elkészítés:
A párolás a lényeg, semmilyen folyadékot külön ne adjunk hozzá, saját levében párolódjon. zárt fedő mellett. (Hotpanban is elkészíthető)

Tanácsok:
Este is ehető, könnyű étel. Forrón tálaljuk. Köretként Barnarízs adható, de a rízs szénhidrátdús és ezzel éppen ennek az ételnek az előnyét tompítjuk, dehát ízlés dolga...

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Gergő73


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli tejszínnel » Csirkemelles rakott makaróni » Serpenyős rizses kolbász » Sajtos csirkemell gombával
» Spencer bab » Mexikói rizs » Hátszínszelet sáfránnyal » Csirkés egytál
» Gombás palacsinta » Csirkés alagút » Gombás máj sütőben sütve » Zöldséges rizses hús
» Babgulyás bográcsban » Hamis gyros » Lacikrumpli » Majonézes saláta őzgerincben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.