| Spencer bab receptEgytálételek Hozzávalók: 2 doboz La Palma babkonzerv, 2-3 fej bazi nagy hagyma, olaj, 1 db csirkemell, fűszerek, 2X1 méter spárga. 2 XXL adag lesz. Elkészítés: A hagymát félbe, majd csíkokra vágjuk, nem kockázzuk. Az olajon sózzuk, megfonnyasztjuk. Aztán rádobjuk a korábban felcsíkozott vagy kockázott, előrepácolt csirkemellet melyet ízlés szerinti pácban érleltünk. Lehet sima Vegetásan, vagy ahogy szeretjük. A hagymás olajon erős tűzön pirongatjuk kicsit míg fehér lesz, illetve ha valaki úgy szereti, hogy radírgumi keménységűen, akkor sokáig pirongassa. Én csak addig szoktam amíg kifehéredik. Aztán ha ez megvan, akkor két korty vizet öntünk rá és lefedjük. Időnként megkutyuljuk. Pár perc múlva aki finom omlósra szereti a húst, az már hozzá is adhatja a konzervbabot a cuccoshoz és megrottyanthatja az egészet. Közben lehet ízlés szerint sózni, fűszerezni, én erőspistázni is szoktam. Igazából nem kell sokáig vacakolni vele, mert a bab már főzve van. Kenyérrel fogyasztható. Tanácsok: Este a spárgával a takarót a bokánkhoz kötjük. A receptet beküldte: Ricsárdgrill Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |