| Ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). receptHozzávalók: 3 kg. húsos zöldpaprika, 80 dkg. érett paradicsom, 10 dkg. tengeri só, 2 fej fokhagyma, 5 dl. étolaj. Elkészítés: A zöldpaprikákat és a paradicsom szemeket mosás után leszárítjuk,majd roston megsütjük és ezt követően meghámozzuk. Ha meghűltek nagyobb darabokra szeleteljük, majd turmixoljuk a zöldféléket, de közben sózzuk és az előzetesen ledarált fokhagymát is hozzáadjuk. Az összekeverés után előbb lassú tűzön, majd kissé megemelt hőfokkal főzzük sűrűre a masszát( kb. 1 és fél-2 óra).Amikor olyan sűrűségű, hogy majdnem kenhető akkor tiszta, csavaros üvegekbe tesszük. Megvárjuk, míg egy kevés olaj a felszínre jut, s ekkor kevés tartósítót szórunk a tetejére (esetleg elmaradhat), az üveget lezárjuk és még melegen kidunsztoljuk. Hűvös helyen tároljuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |