Tutireceptek.hu fejléc

Ajvár fokhagymásan (paprikalekvár). recept

Kategória:


Hozzávalók:
3 kg. húsos zöldpaprika, 80 dkg. érett paradicsom, 10 dkg. tengeri só, 2 fej fokhagyma, 5 dl. étolaj.

Elkészítés:
A zöldpaprikákat és a paradicsom szemeket mosás után leszárítjuk,majd roston megsütjük és ezt követően meghámozzuk. Ha meghűltek nagyobb darabokra szeleteljük, majd turmixoljuk a zöldféléket, de közben sózzuk és az előzetesen ledarált fokhagymát is hozzáadjuk. Az összekeverés után előbb lassú tűzön, majd kissé megemelt hőfokkal főzzük sűrűre a masszát( kb. 1 és fél-2 óra).Amikor olyan sűrűségű, hogy majdnem kenhető akkor tiszta, csavaros üvegekbe tesszük. Megvárjuk, míg egy kevés olaj a felszínre jut, s ekkor kevés tartósítót szórunk a tetejére (esetleg elmaradhat), az üveget lezárjuk és még melegen kidunsztoljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libacomb fokhagymásan » Ajvar pirítóssal » Ajvárleves chilis sajttal » Tengerihal fokhagymásan
» Birsalma-szőlő lekvár » Szilvalekvár sütőben sütve » Görögdinnye delikát » Hamis narancszselé
» Kajszibarack lekvár 2 » Meggybefött (fözés nélkül) » Körtedzsem » Zöld paradicsomos lekvár
» Narancslekvár cukkíniből » Narancslekvár » Citromlekvár » Málna lekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.