| Narancslekvár receptHozzávalók: 85 dkg narancs 4 dl narancslé(lehetőleg te magad facsard) 35 dkg cukor 1 tasak dzsemfix fél tk őrölt fahéj fél tk őrölt szegfűszeg Elkészítés: A narancsot hámozd meg,a fehér héját is távolítsd el,szedd gerezdekre,majd vágd apróra.Tedd főzőedénybe a a narancslével együtt.A dzsemfixet keverd össze alaposan a cukorral és a fűszerekkel.Öntsd a narancshoz,majd állandó keverés mellett forrald fel.Hagyd forrni három percig-természetesen kevergetni kell közben-majd szedd üvegbe.Fordítsd a fejére 5 percre.Hűlés közben néha forgasd meg,h ne üljenek le az aljára a narancs darabok. Tanácsok: Egyszerű és finom:) Végre én is meg tudtam csinálni.Nem tudom ki találta ki,hogy hámozzunk meg 1 kiló narancsot gerezdenként,de én az első félnél azt mondtam,h ez hülyeség.Helyette elővettem a citromfacsarót.Kifacsartam 8deci narancslevet,és szűretlenül a főzőedénybe öntöttem.Bele a fűszerek a cukor és a Dzsemfix super.Felforral,üvegekbe önt,fejre állít és kész. Egy nagyon pikáns lekvár lett belőle. A receptet beküldte: diagonalt Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |