| Brünni torta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2. tészta: 6 tojás; 14 dkg porcukor; citromhéj; 14 dkg darás liszt 1. tészta: 6 tojás; 14 dkg porcukor; reszelt citromhéj; 1 cs. vaníliás cukor; 3 dkg kakaó; 8 dkg darált mogyoró; 7 dkg darás liszt Krém: 5 dkg darált dió; 3 dkg kakaó; 4 tojás; 20 dkg porcukor; 25 dkg margarin Elkészítés: A tojássárgáját, a porcukrot, a citromhéjat, a vaníliás cukrot meg a kakaót jól kikeverjük. Majd a mogyorót és a tojások kemény habját óvatosan hozzá keverjük. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben, mérsékelt tűzön sütjük. Másik tészta: a tojássárgákat a porcukorral és a citromhéjjal kikeverjük. A tojások felvert habját óvatosan hozzá forgatjuk, és nagy tepsibe sütjük, piskótatekercsnek, (ha kész feltekerjük). Hirtelen sütjük. A kihűlt tortát kettévágjuk és mind a két lapot megtöltjük. A tepsin sült tésztát is megkenjük krémmel,(nem feltekerve), és kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat a krémmel megkent tortalap közepétől kezdve körbe tekerjük, míg a torta széléig nem érünk, (a csíkokon a krém befelé kerüljön). A tekercsre rátesszük a krémmel megkent felével a második tortalapot, és a kész tortát bevonjuk kakaómázzal. Tetszés szerint díszítjük. Krém: a habüstbe beleütjük a tojásokat, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött habverővel addig verjük míg megsűrűsödik. Azután levesszük a gőzről, és keveréssel hűtjük. A vajat vagy sütőmargarint a kakaóval kikeverjük, hozzáadjuk a főzött masszához, és kis ideig még keverjük. Végül beletesszük a diót. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |