Tutireceptek.hu fejléc

Vienetta torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 tojás (külön a fehérje,sárgája)
2 ek. ecet
1 kg cukor
8 dcl.tej
2 vanéliás puding
50 dlkg margarin
20 dkg főzőcsoki
1 lit.tejszín
Kb 10-15 dkg pörkölt darabos mogyoró (dióval is helyetesíthetjük).

Elkészítés:
6 tajásfehérje,2 ek ecet és 30 dkg cukor kétszer sütjük ugyanezt a lapot.200 C előmelegített sütőbe rakjuk és lecsapva 30C –on egy és fél órát szárítjuk.(Zsírozott,zsemlemorzsás tepsziben).

Krém: a 12 tojássárgáját a 40dkg cukorral,a két pudinggal a 8dcl tejben megfőzzük és ha kihül a margarinnal jól kikeverjük.
Amikor a lapok kihűlnek mindkét lapra 10-10dkg csokit felolvasztva lecsorgatjuk és a mogyoróval megszójuk.A tejszínhabot felverjük.

Tanácsok:
Összerakás: lap,krém, fele tejszínhab,ismét lap,krém, tejszíhab.
A lapok szárítása a hosszadalmas idő, de előző nap elkészítem és akkor 1,5 óra alatt megvan.

Elkészítési idő: 270 perc

A receptet beküldte: ragi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos sajtkrémtorta » Kóla torta » Igazi csokoládétorta » Csokitorta fondantal
» Epres túrótorta » Flódni torta » Omlós répatorta » Egyszerű málnatorta
» Francia almatorta 2. » Máktorta lekvárral » Túrótorta (update 1) » Citromos dinnye torta
» Túrótorta-saját recept » Csokoládés karamell torta » 5 perces túrótorta » Amerikai szalonna torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.