| Vienetta torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 tojás (külön a fehérje,sárgája) 2 ek. ecet 1 kg cukor 8 dcl.tej 2 vanéliás puding 50 dlkg margarin 20 dkg főzőcsoki 1 lit.tejszín Kb 10-15 dkg pörkölt darabos mogyoró (dióval is helyetesíthetjük). Elkészítés: 6 tajásfehérje,2 ek ecet és 30 dkg cukor kétszer sütjük ugyanezt a lapot.200 C előmelegített sütőbe rakjuk és lecsapva 30C –on egy és fél órát szárítjuk.(Zsírozott,zsemlemorzsás tepsziben). Krém: a 12 tojássárgáját a 40dkg cukorral,a két pudinggal a 8dcl tejben megfőzzük és ha kihül a margarinnal jól kikeverjük. Amikor a lapok kihűlnek mindkét lapra 10-10dkg csokit felolvasztva lecsorgatjuk és a mogyoróval megszójuk.A tejszínhabot felverjük. Tanácsok: Összerakás: lap,krém, fele tejszínhab,ismét lap,krém, tejszíhab. A lapok szárítása a hosszadalmas idő, de előző nap elkészítem és akkor 1,5 óra alatt megvan. Elkészítési idő: 270 perc A receptet beküldte: ragi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |