| Mézes rebarbaratorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: kb. 16 szelethez: A tésztához: 10 dkg vaj/ margarin+a formához 4 tojássárgája 5 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 csipet őrölt szerecsendió A töltelékhez: 75 dkg rebarbara 15 dkg dió- vagy mogyoróreszelék 3 evőkanál méz 4 tojásfehérje 20 dkg cukor 1/2 citrom leve Elkészítés: Előkészítés: A tortaformát kivajazzuk. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük (gázsütő 3. fokozat). A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, valamint a szerecsendiót. Kibéleljük a tésztával a tortaformát. A megmosott rebarbaradarabokat szépen elterítjük a tésztán, megszórjuk dióval vagy mogyoróval, és mézet csurgatunk rá. Kb. 35 percig sütjük, majd a cukorral és citromlével felvert tojáshabbal beborítjuk. További 25 percig sütjük, most már csak 180 fokon (gázsütő 2. fokozat). A formában hagyjuk kihűlni. Ez a sütemény elkészíthető ribizliből és korai – kissé savanykás – eperből is. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |