| Őszibarackkrémes torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók kb. 16 szelethez: - 12.5 dkg margarin - 20 dkg kekszmorzsa - 1.5 tasak zselatin (15 g) - 1 üveg őszibarack befőtt - 40 dkg mascarpone - 5 dl kefír - 10 dkg cukor - 1 citrom reszelt héja - 1 tasak vaníliás cukor - 1 tasak szítelen tortabevonó zselé - 2.5 dl baracklé Elkészítés: Előkészítés: Kikenjük kevés margarinnal a tortaformát. Ha csak kekszünk van, morzsásra összetörjük. Elkészítés: 1. A margarint felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, egy csipet sóval, belenyomkodjuk a forma aljára, és hidegre tesszük. 2. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk és állni hagyjuk. A barackot lecsepegtetjük, 125 ml levet felfogunk. Ebből 1 dl levet, a mascarponét, a kefírt, 7.5 dkg cukrot, a citromhéjat és a vaníliás cukrot összedolgozzuk. A zselatinra öntjük a maradék 25 ml baracklevet, felforraljuk, elkeverjük kevés krémmel, majd visszaöntjük az egész krémbe, és alaposan összedolgozzuk. 3. A krém felét a formába simítjuk, és 10 percre betesszük a hűtőbe. Ezután 2 fél barack kivételével a többit elfelezzük, ráborítjuk a krémre. A maradék krémet átkeverjük és a barackokra simítjuk. A tortát egy éjszakára betesszük a hűtőbe. 4. Másnap kivesszük a hűtőből, és 10 percig állni hagyjuk. A tortabevonó zselét a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük a maradék cukorral és a baracklével. A zselét a tortára öntjük, és kb. 30 percre hidegre tesszük. 5. A félretett barackokat kis gerezdekre vágjuk, a szeletek helyét kijelölve feldíszítjük vele a torta tetejét, és szeletelve kínáljuk. A receptet beküldte: Prügi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |