| Rokokó torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 5 tojás, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál átszitált zsemlemorzsa, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 tábla olvasztott keserű csokoládé. A töltelékhez: 15 dkg margarin 5 evőkannál vaníliás porcukor 10 dkg darált dió Elkészítés: A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával és az olvasztott csokoládéval habosra keverjük. Felváltva óvatosan bele keverjük a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások kemény habját. Kikent, lisztezett tortaformában két lapot sütünk a masszából. Töltelék: 15 dkg margarint habosra keverünk 5 evőkannál vaníliás porcukorral és összedolgozzuk 10 dkg darált dióval. A krémet a két lap közé töltjük és bevonjuk vele az oldalát és tetejét is. Diógerezdekkel, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |