Tutireceptek.hu fejléc

Rokokó torta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

5 tojás,
5 evőkanál cukor,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál átszitált zsemlemorzsa,
1 citrom leve és reszelt héja,
1 tábla olvasztott keserű csokoládé.

A töltelékhez:

15 dkg margarin
5 evőkannál vaníliás porcukor
10 dkg darált dió

Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával és az olvasztott csokoládéval habosra keverjük.
Felváltva óvatosan bele keverjük a lisztet, a zsemlemorzsát és a tojások kemény habját.
Kikent, lisztezett tortaformában két lapot sütünk a masszából.

Töltelék:

15 dkg margarint habosra keverünk 5 evőkannál vaníliás porcukorral és összedolgozzuk
10 dkg darált dióval. A krémet a két lap közé töltjük és bevonjuk vele az oldalát és tetejét is.
Diógerezdekkel, esetleg reszelt csokoládéval díszítjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos-tejszínes torta » Spenóttorta » Anika tejföl-tortája » Svéd mandulatorta
» Csokoládés sajttorta » Zöldséges rízstorta » Túrótorta Terus nénjétől » Egy tészta - négy torta
» Irma néni répatortája » Csokis mascarpone torta » Répás keksztorta » Körözöttes sajttorta
» Szőlős túrótorta » Kávés mascarponetorta » Banános kókusztorta » Vegán epertorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.