Tutireceptek.hu fejléc

Áfonyás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál sütőpor
2 db tojás
1 citrom reszelt héja,
áfonyalekvár a töltéshez,
1 csipetnyi só.

Elkészítés:
Tegyük egy keverőtálba a porcukrot és a vajat, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, majd elektromos habverővel keverjük addig, míg könnyű habos nem lesz. Egyenként üssünk hozzá tojásokat, majd ezekkel is keverjük még legalább két percig. Szórjuk bele a lereszelt citromhéjat, és kanalazgassuk hozzá a sütőpor és a liszt keverékét, és dolgozzuk jól össze.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x30 centis tepsit, vagy egy nagy kerek tortaformát, öntsük bele a tésztát, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük, kb. 20-25 percig. Mielőtt kivennénk, fogvájó segítségével győződjünk meg arról, hogy teljesen átsült. Szúrjuk bele a tésztába,és ha már nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy elkészült.
A kész sütit borítsuk ki a tepsiből, várjunk vele, még kihűl, majd éles késsel vágjuk kétfelé. Az egyik felét kenjük meg vastagon áfonyalekvárral, tegyük vissza rá a tetejét, majd vágjuk kis kockákra.

Tanácsok:
Tölthetjük másféle lekvárral is, nagyon finom bele a szamóca, málna, vagy szeder lekvár is.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Rika1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt áfonyás muffin » Tejfölös szelet » Páva szelet » Figaró szelet
» Epres vaníliaszelet » Dominó fincsi szelet » Tejszínes szelet » Gertrud szelet
» Diétás Dubarry-szelet » Áfonyás krémleves » Kinder tejszelet torta » Boci szelet
» Klasszikus sport szelet » Krimi-szelet » Babapiskótás szelet » Gombás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.