| Áfonyás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg vaj 10 dkg liszt 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 1 teáskanál sütőpor 2 db tojás 1 citrom reszelt héja, áfonyalekvár a töltéshez, 1 csipetnyi só. Elkészítés: Tegyük egy keverőtálba a porcukrot és a vajat, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, majd elektromos habverővel keverjük addig, míg könnyű habos nem lesz. Egyenként üssünk hozzá tojásokat, majd ezekkel is keverjük még legalább két percig. Szórjuk bele a lereszelt citromhéjat, és kanalazgassuk hozzá a sütőpor és a liszt keverékét, és dolgozzuk jól össze. Béleljünk ki sütőpapírral egy 20x30 centis tepsit, vagy egy nagy kerek tortaformát, öntsük bele a tésztát, majd előmelegített sütőben 150-160 fokon süssük, kb. 20-25 percig. Mielőtt kivennénk, fogvájó segítségével győződjünk meg arról, hogy teljesen átsült. Szúrjuk bele a tésztába,és ha már nem ragad rá, biztosak lehetünk, hogy elkészült. A kész sütit borítsuk ki a tepsiből, várjunk vele, még kihűl, majd éles késsel vágjuk kétfelé. Az egyik felét kenjük meg vastagon áfonyalekvárral, tegyük vissza rá a tetejét, majd vágjuk kis kockákra. Tanácsok: Tölthetjük másféle lekvárral is, nagyon finom bele a szamóca, málna, vagy szeder lekvár is. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |