| Adonyi révészleves struccból receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 1 db zeller, 15 dkg burgonya, 60 dkg strucchús, 10 dkg zsír, 3 db citrom, 25 dkg burgonyás nudli, 3 dkg pirospaprika, só, őrölt bors, tárkony, finomliszt, 7 dl tejföl. Elkészítés: A tisztított és apró kockára vágott vöröshagymát zsíron vagy olajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az 1×1 cm-es kockákra vágott húst. Kérgesre pirítjuk, majd a felkockázott zöldségfélékkel együtt fedő alatt félkészre pároljuk. Ezután beletesszük ízlés szerinti mennyiségben a tárkonyt, kevés fekete őrölt borsot, a sót, a pirospaprikát, belenyomjuk a négy darabba vágott citromok levét, és a kifacsart citrom héját is beledobjuk. Kevés ideig még pároljuk fedő nélkül, majd felengedjük csontlével vagy vízzel, és tovább főzzük. Mielőtt majdnem kész a levesünk, beletesszük a burgonyanudlit (készen kapható mirelit). A tejfölből és a lisztből félsűrű habarást készítünk, amit óvatosan a levesbe csorgatunk – lassú keverés mellett, nehogy összecsomósodjon. A levest addig főzzük, míg a nudli fel nem jön a tetejére. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |