| :) Töltött káposzta....sütőben elkészitve receptZöldséges ételek Hozzávalók: a megszokott hozzávalókkal:) Elkészítés: Szeretném, ha ezentúl igy készitenétek el a töltöttkáposztát:) Szagmentesen....isteni sűlt végeredményt kaptok! A lényeg: A sütőbe beleférő fazekat alul kicsit zsirozzátok ki. Tegyétek rá a fele aprókáposztát. Azt Kevés liszttel, és paprikával szórjátok be, és kicsit keverjétek össze a káposztával. Ez fölé rakjátok be az elkészitett töltelékeket, és amit még bele kivántok tenni (akár füstült húst, akár egyebet) A töltelékre azért nem térek ki, mert "mindenki másképp csinálja". (nyers rizzsel,párolt rizzsel, tojással, anélkül, hagymával,fokhagymával.... szóval amivel megszokta:) Disznóhússal,marhahussal (vegyesen), pulyka, baromfi hússal, szójával......a változat végtelen:) Én tojás nélkül, kis zsirral,fokhagymával, borssal, nyers rizzsel,piros paprikával, kevés vizzel állitom össze,disznó, és marhahússal vegyesen. Szóval amikor a töltelékekkel megtöltöttük a fazekat, a tetejére rakjuk az aprókáposzta másik felét. Ezt ujra szorjátok meg kevés liszttel,piros-paprikával,és tehetünk rá kevés zsirt is.(vagy olajat...vagy aki nem akar ne tegyen zsiradékot) (A liszt, pirospaprika mennyisége a megszokott rántásnak felel meg!) Itt még lehet tovább variálni.... Én öntök rá l kis paradicsimlevet.(Van aki hagymakarikákat is tesz rá.) A lényeg, hogy töltsük fel vizzel. Annyival ami éppen ellepi. Vigyázzatok, mert az egész felemelkedik a vizzel! Fedjük le fedővel és tegyük be a sütőbe. Kb 2 óra mulva nézzük meg).Ha szükséges,hagyjuk benn tovább. Nagy fazékban 3-4 ujnyival lejjebb megy az egész ...összesül. A végeredmény isteni, vizmentes, összesült töltöttkáposzta. Nem kellett a rántással kinlódni, és szagmentes maradt a lakás!!!! Ez sem semmi:) Nagylétszámu nőközösségben dolgozom, a kipróbált receptek terjednek közöttünk,és ami beválik, azt mindenki nem csak örökre megjegyzi...hanem tovább-adja az ismerőseinek. Azért nem irok hozzávalókat, mert ha 3 nőt megkérdezel, hogy készit el valamit, mindegyik ragaszkodik a saját izeihez. (Pl.szobán belül 3-an 4 féle képpen főzik a zöldbablevest.) Ezért csak a főzési (sütési módot irtam le) Bevált....alkalmazzátok nyugodtan. Őseink(és az én idős ismerősöm) ha tehették mindent kemencében -sütőben készitettek el. Nem véletlenül! Jó étvágyat mindenkinek!!! Tanácsok: Minden receptet először készitsetek el kicsiben.....aztán jöhet a karácsony......... nagyban:) Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: zöldségevő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |