| :) Padlizsán (paradicsomos szószban) akár lefagyasztva is receptZöldséges ételek Hozzávalók: Sulyt nem irok...rátok bizom:) A meghámozott, ujnyi karikára vágott padlizsán mindkét oldalát olajban rózsaszinüre kisütöm (én öt kg alatt el sem kezdem) Ehhez remek a hot pan! (felforditott tálra (amit másik tálba teszek, vagy akár gyümölcs mosóba) szedem a megsült padlizsánt, hogy a benne lévő olajat amennyire lehet kicsepegtessem (sok ki tud jönni) Viszonylag sok paradicsomlevet besüritek (a végén lepje el a padlizsánt) Izesitem sóval(vegetával) pici cukorral,borssal, izlés szerint tört (átnyomott) fokhagymával (bátran tehetünk bele!) Ez után a megsült padlizsánt ákár óvatosan beletehetjük a paradicsom szószba, de az sem baj, ha a padlizsán összetörik, mert igy jobban átveszi a szósz izét. Ez frissen kifőtt tésztára, reszelt sajtal kimondhatatlanul finom! De ezt az élvezetet tartósithatjuk télre is. Müanyag (margarinos) dobozba tesszük, és a mélyhütőben lefagyasztjuk. Inséges téli időben remek (margarinos) piritós kenyérre kenve élvezni az izeket!!!! Persze kiolvasztva kifőtt tésztára is ismételten remek. Bármilyen hus mellé a köret kiegészitéséhez is remek!(nem csak szép....de finom is!) Nem fogja senki megbánni ha elkésziti:) Jó étvágyat mindenkinek:) Elkészítés: a fentiek szerint Tanácsok: ne sajnáljátok rá az időt A receptet beküldte: zöldségevő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |