| Vargabélesem receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg félzsíros tehéntúró 20 dkg porcukor 4 db tojás 25 dkg cérnametélt 1 nagy tejföl(fél literes/450g) 2 cs. vaníliás cukor 1 csomag (6 db) réteslap 10 dkg vaj ízlés szerint mazsola vagy egyéb gyümölcs Elkészítés: A tésztát enyhén sós vízben feltesszük főni (nem kell puhára), (a mazsolát beáztatjuk). A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, hozzákeverjük az áttört túrót, majd a tejfölt. Ha a tészta félig megfőtt, akkor leszűrjük és azt is hozzáadjuk (ekkor kell a mazsolát/gyümölcsöt is), és finoman belekeverjük a fehérjehabot. A tepsit kibéleljük 3 réteslappal úgy, hogy mindegyiket lerakás után megkenjük vajjal. Beleöntjük a masszát a tepsibe, eloszlatjuk, és a maradék 3 réteslappal lefedjük az előző módon, végül a tetejét is megkenjük alaposan vajjal. Közepes lángon/fokozaton 20-30 percig sütjük (a tetején a réteslap legyen barna, de ne fekete:-)). A sütőből kivéve még forrón megszórjuk porcukorral. Tanácsok: Ha savanykásabb gyümölcsöt teszünk bele, akkor lehet több cukrot keverni hozzá, és ízlés szerint reszelt citrom/narancshéjjal is készíthető. A receptet beküldte: vikta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |