| Meggyes pitee receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g vaj vagy margarin, 200 g cukor, 1 cs vanillincukor, 6 tojássárgája, 1 tojás, 2 ek rum, 100 g őrölt mandula vagy dió, 200 g liszt, 1 csapott teáskanál sütőpor, 300 g meggy Díszítés: porcukor és vanillincukor keveréke vagy vaníliaízű porcukor Elkészítés: Vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a vanillincukrot, tojássárgáját, tojást, rumot, mandulát, lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. A vanulliás porcukorral megszórva tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: moncsicsi83 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |