| Gyümölcsmorzsa receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 deka gyümölcs 25 deka liszt 12 deka + egy kicsi cukor 10 deka margarin Elkészítés: A gyümölcsöt kis kockákra vágom, egy jénaiba szórom. A tetejét megintem kb 2 kanál cukorral. A lisztet, cukrot margarint morzsás állagúra gyúrom, a gyümölcsre szórom. Kb 180-200 fokos előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje szép színű nem lesz. Melegen, hideg vaníliaöntettel, vagy fagyival tálalom. Tanácsok: Elrontani lehetetlen. Bármilyen gyümölcsből készülhet, egyre vigyázzunk: a bogyós gyümölcsök túl levesek, így azokat ízesítőként, pl alma mellé lehet rakni. A gyümölcstől függően lehet ízesíteni fahéjjal, citromhéjjal, lehet bele mazsolát, vagy mandulát tenni. A kedvencem kajszibarackból vagy almából, de tényleg bármiből lehet csinálni (őszibarack+szeder, rebarbara, körte stb) Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |