Tutireceptek.hu fejléc

Gyümölcsmorzsa recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 deka gyümölcs
25 deka liszt
12 deka + egy kicsi cukor
10 deka margarin

Elkészítés:
A gyümölcsöt kis kockákra vágom, egy jénaiba szórom. A tetejét megintem kb 2 kanál cukorral.
A lisztet, cukrot margarint morzsás állagúra gyúrom, a gyümölcsre szórom.
Kb 180-200 fokos előmelegített sütőben addig sütöm, míg a teteje szép színű nem lesz.
Melegen, hideg vaníliaöntettel, vagy fagyival tálalom.

Tanácsok:
Elrontani lehetetlen. Bármilyen gyümölcsből készülhet, egyre vigyázzunk: a bogyós gyümölcsök túl levesek, így azokat ízesítőként, pl alma mellé lehet rakni.
A gyümölcstől függően lehet ízesíteni fahéjjal, citromhéjjal, lehet bele mazsolát, vagy mandulát tenni.
A kedvencem kajszibarackból vagy almából, de tényleg bármiből lehet csinálni (őszibarack+szeder, rebarbara, körte stb)

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Marjann


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós-barackos-kakaós szelet » Habos-tejszínes piskótatorta » Epres madártej I. » Túrós almatorta
» Fahéjas tallér » Icuri picuri almás pite » Hamis túrós sütemény » Pudingcsigák
» Gerbaud (zserbo) » Nanuk szelet 2 » Meggyes-mákos pite II. » Meggyes(cseresznyés) lepény
» Mogyoró koszorú » Rizsfelfújt meglepetéssel » Habos almás kevert süti » Zalakocka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.