| Túrós, pudingos krémes recept receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 9 főre » piskótához: » 8 tojás » 8 kanál cukor » 8púpos kanál liszt » 1 cs sütőpor » 1ek olaj » krémhez: » 1 csomag vaníliás cukor » 1/2 reszelt citrom héja » 1/4 l tej » 1/2 csomag vaníliás pudingpor » 2 ek. cukor » 12 dkg tehéntúró » 4 dl növényi tejszín » 1 cs zselatin » tetejére olvasztott csokoládé Elkészítés: Atojás sárgákat cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk az olajat,a sütőporral kevert lisztet és a felvert tojás fehérjéket.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb fél óra alatt megsütjük.Ha kihült ketté vágjuk. A krémhez a pudingot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd kis lángon összeforraljuk és kihűtjük. A túrót villával jól összetörjük, lehet passzírozni is, majd hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a kihűlt pudinggal összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk, felét belekeverjük óvatosan a túrós krémbe. Az egyik piskótalapra rákenjük a krémet, arra jön a megmaradt tejszínhab. A másik piskótalapot megkenjük olvasztott csokoládéval, majd kockára vágjuk és ezeket a kockákat tesszük a tejszínhabos krém tetejére. Azért kell előtte felkockázni, mert ha egészben tennénk rá a csokis piskótát, akkor szeleteléskor a tejszínhabos krém "kifolyna". Hűtőben jól kihűtjük. Tanácsok: Nagyon finom és mutatós sütemény. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: vicus54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |