Tutireceptek.hu fejléc

Zsemleszósz recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
szikkadt zsemle
fokhagyma
marha- vagy csirkehús leves (esetleg kockából lé)
pici zsír
só, bors

Elkészítés:
A zsemléket kis kockákra vágjuk, majd lehetőleg teflon serpenyőben pici zsíron megpirítjuk. Amikor megpirult, annyi húslevest öntünk rá, hogy a zsemle teljesen magába szívja és "totyakos" legyen. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint fokhagymát nyomunk hozzá, majd addig hagyjuk a tűzön, míg egynemű, "szósz" nem lesz. A megfőtt leveshússal tálaljuk.


A receptet beküldte: Pné Veronika

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvamártás » Párolt rizs zöldségekkel » Majonézes krumpli » Sajttal töltött sajttekercs
» Sajtkrémes-csirkés muffin » Burgonyapüré(apósom módra) » Mozzarellás polenta » Tejszínes sült rizs
» Sültkrumli lepcsánka » Galuska (nokedli, nokli) » Köret sütőtökből » Karfiol rántva
» Hagymagombóc » Bihari Töltött Burgonya » Sajttal töltött rizsgolyó » Hagymamártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.