| Humusz receptKöretek Hozzávalók: • 80 dkg főtt csicseriborsó (konzerv is lehet), • 2 citrom, • 2 gerezd fokhagyma, • 2 evőkanál olívaolaj, • 3 evőkanál tahini (szezámpüré), • só, • bors. Elkészítés: A konzervet kibontjuk, lábasba öntjük a tartalmát, a lével együtt. Felforraljuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a fokhagymát, kifacsarjuk a citromok levét. Amikor a csicseriborsó forr, lehúzzuk a tűzről, leszűrjük, a levét félretesszük. A csicsriborsót a fokhagymával robotgéppel krémesre turmixoljuk, majd hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a tahinit. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint tovább fűszerezhetjük. Amikor ezzel kész vagyunk, a félretett főzőléből apránként hozzákeverünk annyit, hogy kissé folyós legyen a krém. (Később majd megszilárdul!) 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tényérra szedünk belőle, kis mélyedést nyomunk a közepébe, és kevés olívaolajat öntünk rá. Pitával vagy kenyérrel mártogatjuk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |