| Zöldséggel és csirkével töltött hal receptHalas ételek Hozzávalók: 1 db 1,5 kg-os ponty 30 dkg darált csirkehús 2 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 cs. mexikói zöldségkeverék 1 csomó zöldpetrezselyem 5 dkg gomba tejszínes torma olaj só, törött bors Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, majd besózzuk. Amig a só átjárja a halat, addig elkészítjük a tölteléket. Enyhén sós vízben megfőzzük a mexikói zöldségkeveréket. Az apró kockákra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát, a csirkehúst, és végül az összeaprított petrezselymet összekeverjük. Izlés szerint sózzuk borsozzuk. Majd kevés olajon megdinszteljük. Összekeverjük a mexikói zöldségkörettel és megtöltjuk vele a halat. Óvatosan varjuk össze a halat. Egy tepsibe kb. 1/2 üveg olajat öntünk, s lassú tűzön forráspontig hevítjük, ezután beletesszük a halat, a tepsit körbe alufóliával befedjük, amelyet 10 perc múlva leveszünk róla. Ekkor egy hústűvel megszúrjuk a halat, hogy lássuk mennyire párolódott meg, ha könnyen bele megy a tű, akkor visszatoljuk a sütőbe és a közepesnél nagyobb lángon pirosra sütjük Mivel a hal gyorsan megfő, a főzési időt ne lépjük túl, mert szétesik a hal. Tanácsok: Tálaláskor a a megmaradt zöldségeket köretként felhasználhatjuk. Jól illik hozzá a tejszines torma. Paradicsom és citromkarikákkal díszítjük. Félszáraz fehér bor illik hozzá. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |