Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges halragu hollandi mártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg Szt. Péter halfilé
35 dkg zöld spárga
1 db citrom
20 dkg bébirépa
1 dl fehérbor
olívaolaj
5 gerezd fokhagyma
só, bors


Hollandi mártáshoz:
4 tojássárgája
5 dkg vaj
1,5 dl tejszín
1 db citrom

Elkészítés:
A tojások sárgáit felverjük. A tejszínt vízgőz felett felforrósítjuk, beleöntjük a sárgákat, majd a vajat. Közben folyamatosan kevergetjük, reszelt citromhéjjal ízesítjük.

A halat csíkokra vágjuk és egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, az olajba beletesszük az egész fokhagymagerezdeket, hogy jobb ízt kapjon. A spárgát és a répát karikára vágjuk, a citromot meghámozzuk, szeleteljük és a hal mellé tesszük.
Amikor már egy kissé megpirult, felöntjük fehérborral és addig pároljuk, ameddig az alkohol el nem párolog. Amikor az étel elkészül a hollandi mártással leöntve tálaljuk.


A receptet beküldte: kormi7


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges tükörtojás. » Sonkás-zöldséges rizsestál » Rakott zöldséges marhahús » Húsgombóc sajtmártással
» Zöldséges halleves » Eper aszúmártással » Zöldséges rakott pulyka » Csirkemell sajtmártással
» Kínai zöldséges rizs » Zöldséges csirkepite » Zöldséges marhahústekercs » Dödöle sóskamártással 2
» Zöldséges lepény 2. » Haltekercs citrommártással » Gyors zöldséges egytálétel » Zöldséges tokány cserépben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.