| Zöldséges bulgursaláta pácolt csirkével receptHúsételek Hozzávalók: 4 személyre 120 g bulgur (aszalt búzatöret), 120 g színes paprika, 2 szál újhagyma, 80 g szárzeller, 80 g sárgarépa, 3 evőkanál olívaolaj, 2 teáskanál finomra vágott petrezselyem, só, citromlé, 2 szem körte, ízlés szerint madársaláta a húshoz: 400 g csirkemell, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál zúzott dió, 2 kávéskanál friss reszelt gyömbér, 2 evőkanál paradicsom ivólé, só, a sütéshez olaj, 2 evőkanál balzsamecet Elkészítés: A kicsontozott csirkemellet megmossuk, leszárítjuk. Bekenjük a méz, dió, paradicsomlé és gyömbér keverékével. Letakarva egy napig érleljük a hűtőben. A bulgurt beáztatjuk 2 dl vízbe 1-2 órára. (Elkészíthetjük előző nap is, és a hűtőben tárolhatjuk.) Néhányszor átkeverjük. Amikorra beitta a vizet, meg is puhult. Nagyon apróra vágjuk a megtisztított hagymát, paprikát, répát, zellert. Kicsit sózzuk, és 4-5 perc elteltével összekeverjük a bulgurral. Belekeverjük az olajat, citromlevet, petrezselymet, és ha szükséges, még sót. A pácolt csirkemelleket sózzuk, és kevés olajon kíméletesen, nehogy megégjen, megsütjük. A körtét kettészeljük, kis talpat vágunk neki, a magházát kivájjuk. A csirke mellett kicsit megsütjük. Amikor megsült a körte, tányérra tesszük, rá a zöldséges bulgurt és a megmosott, leszárított salátát. Mielőtt a húst kivennénk a serpenyőből, meglocsoljuk a balzsamecettel, összeforgatjuk, és a salátához tálaljuk. A visszamaradt balzsamecetes lével még meglocsoljuk. Etyeki Királyleányka 2004 Kúria Pincészet Tanácsok: Előkészítési idő 15 perc Elkészítési idő 120 perc A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |