| Zöldségekkel töltött padlizsán, mozzarellával receptZöldséges ételek Hozzávalók: ozzávalók 1 személyre: # 15 dkg padlizsán # 5 dkg csiperke # 2,5 dkg zöldpaprika # 2,5 dkg paradicsom # 5 dkg mozzarella sajt # fűszerek - ízlés szerint # étolaj - a tepsi kikenéséhez Elkészítés: Elkészítés: A padlizsán végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A belsejét kivájjuk úgy, hogy kisujjnyi pereme maradjon. A kivájt padlizsánt apróra vágjuk a többi zöldségfélével együtt, és ízlés szerint fűszerezzük. Ajánlott hozzá az illatos, olaszos jellegű fűszerek használata (oregánó, bazsalikom). Ezután visszatöltjük a padlizsánhajóba, és csipetnyi olívaolajjal kikent tepsibe téve lassan megsütjük. Ha nagyjából félig elkészült, megszórjuk a reszelt mozzarellával, és azt is ráolvasztjuk. A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |