| Zöldség rizságyon, sajtmártással receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: A párolt rizshez: másfél-két pohár rizs dupla annyi víz, ételízesítővel olaj A zöldséghez és a mártáshoz: Vegyes mirelit zöldség (én a brokkoliból, répából és karfiolból készítem) ömlesztett sajt apróra vágott petrezselyem zöldje só, ételízesítő tejszín teavaj (S.i.s.s.y. félét használom, annak is a felét) Elkészítés: A rizst olajon pirítjuk kb. 15 percig, majd felöntjük a dupla annyi mennyiségű vízzel, és időként kevergetjük. Ha kezdi elfőni a levét, gyakrabban kevergessük, nehogy odakapjon. Amikor elfőtte csaknem az összes levet, vízfürdőn, lefedve és letakarva párolni kezdjük. Néha nézzünk rá, keverjük át, és kóstoljuk meg. Amikor megpárolódott, vegyük le, és tegyük félre. A zöldség és a mártás: A zöldség mixet feltesszük sós, ételízesítős vízben főni. Ha kész, leöntjük, lecsepegtetjük. A rizst egy tűzálló tálba merjük, elegyengetjük, és a tetejére a zöldséget tesszük. Ezt letakarjuk, amíg elkészül a sajtmártás. A teavajat közepes lángon megolvasztjuk, tetszés szerinti mennyiségben tejszínt öntünk hozzá, és megvárjuk amíg újból átmelegszik. Kevergetés mellett hozzáadjuk a petrezselymet, és kis adagonként az ömlesztett sajtot is. Ha összeforrt, levesszük a tűzről, és beterítjük vele a zöldséges rizst. Ezután előmelegített sütőben, lefedve 15-20 percig sütjük még. A receptet beküldte: Sötét_hercegnő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |