| Zöldborsóleves daragaluskával receptLevesek Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó 1 cs. zöldpetrezselyem 1 tojás 1 pacni fagyos zsír 4 csapott evőkanál búzadara 1 késhegynyi őrölt bors 3 evőkanál étolaj 1 csapott evőkanál finomliszt 1 csapott evőkanál pirospaprika 1 csapott evőkanál fűszerkeverék 1 csapott evőkanál kristálycukor Elkészítés: 2 liter vizet felforralunk fűszerkeverékkel, borssal és megfőzzük benne a zöldborsót. A tojást elkeverjük a zsírral és a búzadarával. Az olajjal, liszttel, pirospaprikával rántást készítünk, s amikor megfőtt a zöldborsó, berántjuk a levest, - galuskaszaggatóval vagy deszka és kés segítségével beleszaggatjuk a darás masszát és megszórjuk apróra vagdalt zöldpetrezselyemmel. Amennyiben szükséges, sóval és cukorral ízesítjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |