| Sárgarépaleves kefírrel receptLevesek Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 5 db sárgarépa 5 dkg vaj csipetnyi csilipor csipetnyi őrölt fahéj csipetnyi currypor 6 dl zöldségleves-alaplé só 1,5 dl kefír Elkészítés: Hagymát kockázzuk fel. A megmosott sárgarépák közül 4 db-ot reszeljünk finomra, az ötödiket csíkozzuk fel. Egy fazékban forrósítsuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát, a csiliport, a fahéjat,és a curryport is. Kb.5 percig hagyjuk párolódni. Öntsük a fazékba a zöldségleves-alaplevet. Főzzük 15 percig, majd turmixoljuk össze és ízlés szerint sózzuk meg a levest. Újra főzzük fel, adjuk hozzá a felcsíkozott sárgarépát, főzzük tovább kb.5 percig végül öntsük bele a kefírt is. Tanácsok: Fiam iskolai szakácsfüzetében találtam, "erőt adó levesek megnevezés alatt". A leves nemcsak egészséges, de a gyomrunkat is felkészíti a további fogásokra:-) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |