| Zöldborsó pörkölt 2 receptEgytálételek Hozzávalók: 1-2 fej vöröshagyma 60 dkg zöldborsó 1 evőkanál piros paprika 1-2 evőkanál liszt kicsi só, bors 2 dl tejföl 2-3 gerezd fokhagyma kevés olaj Elkészítés: 3-4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát keverünk el benne, ha kész, gyorsan ráöntjük a borsót, elkeverjük,kicsit dinszteljük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.Fűszerezzük, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal(ízlés szerint csípős piros arannyal stb).Készre főzzük, a végén egy pohár tejfölt keverünk el benne (egy merőkanál forró szafttal, majd újra forraljuk.)Kifőtt tésztával tálaljuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |