Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsó pörkölt 2 recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma
60 dkg zöldborsó
1 evőkanál piros paprika
1-2 evőkanál liszt
kicsi só,
bors
2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
kevés olaj

Elkészítés:
3-4 evőkanál olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, pirospaprikát keverünk el benne, ha kész, gyorsan ráöntjük a borsót, elkeverjük,kicsit dinszteljük, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje.Fűszerezzük, a lereszelt fokhagymával, sóval, borssal(ízlés szerint csípős piros arannyal stb).Készre főzzük, a végén egy pohár tejfölt keverünk el benne (egy merőkanál forró szafttal, majd újra forraljuk.)Kifőtt tésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fácánpörkölt » Karfiolpörkölt tojással » Ürgepörkölt » Majonézes zöldborsó
» Zöldborsós metélt » Rakott zöldborsó » Lecsós-boros sertéspörkölt » Pörkölt Ponty
» Zöldségpörkölt rizzsel » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Zöldbabpörkölt » Tojáspörkölt tejfölösen
» Csülökpörkölt bográcsban » Karfiolpörkölt » Zöldborsó pörkölt » Zöldborsós zöldségkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.