| Zöldbabfőzelék zabfasírttal (vegan) receptFőzelékek Hozzávalók: A zöldbabfőzelékhez: 50 dkg zöldbab 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma petrezselyem babérlevél 1 pohár szójajoghurt 1 ek.fehérliszt olaj 1 ek. ecet cukor só, vegamix A zabfasírthoz: 20 dkg zabpehely 10 dkg zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma 1 db sárgarépa 1 ek. pirospaprika 1 ek. szezámmag 1 tk. őrölt kömény só Elkészítés: A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát. Ezután beletesszük a zöldbabot. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, teszünk bele sót, vegamixet, petrezselymet, babérlevelet. Közben a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel. Ha a zöldbab puha, hozzádjuk a habarást. Végül beletesszük a cukrot, ecetet, és alaposan elkeverjük. A fasírthoz az apróra vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, szezámmagot, az összetört fokhagymát és a fűszereket. Ha az egész megpárolódott, felöntjük 2.5 dl vízzel, felforraljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és összekeverjük. Pár percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Ezután fasírtokat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban pirosra sütjük. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |