| Sóska mártás receptFőzelékek Hozzávalók: kb. fél kg sóska 4-5 evőkanál étolaj 3-4 evőkanál liszt kevés cukor só 0, 5-0, 7 liter tej Elkészítés: A sóskát többször megmosom. Lecsepegtetem és egy marék levelet összefogva vékonyra szeletelem. Egy lábasban felhevítem az olajat, beleteszem a lisztet és zsemleszínű rántást készítek. Amikor kész, beleteszem az összevágott sóskát és addig kevergetem, míg az összes meg nem fonnyadt. Ekkor felöntöm annyi hideg tejjel, hogy ellepje. Megsózom, pici cukrot teszek bele, kevergetve felforralom. Ha sűrű lenne, még öntök bele egy kis tejet. Megkóstolom, ha kell, még megsózom. Ha van rá lehetőség, füstölt-főtt sonka-szelettel tálalom. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |