| Zellersaláta almával és dióval receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg zellergumó 2 evőkanál citromlé 1 evőkanál cukor 4 db alma 1 dl majonéz 1 evőkanál fehérbor 3 evőkanál tejszín 5 dkg dióbél 10 dkg fekete szőlő ízlés szerint só Elkészítés: A megtisztított zellergumókat lereszelem, megsózom, megcukrozom és citromlével meglocsolom. Fél óráig hogy a zeller megpuhuljon állni hagyom. A meghámozott kicsumázott almát is legyalulom és összekeverem a zellerrel. A majonézt összekeverem a tejszínnel hozzáadom a fehérbort és a salátára öntöm. Dióbéllel és szőlőszemekkel megszórom és hidegen tálalom A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |