| Túrótorta dióval... receptLevesek Hozzávalók: lók a laphoz: 30 dkg vaníliás keksz 10 dkg vaj 3 evőkanál tejszínhab 1 evőkanál porcukor 3 tasak vaníliás cukor A krémhez: 20 dkg mascarpone 40 dkg tehéntúró 3 evőkanál natúr joghurt 4 evőkanál porcukor 4 evőkanál darált dió 3 tasak vaníliás cukor 2 dl habtejszín A díszítéshez: 5 dkg dió csokoládéöntet karamellöntet Elkészítés: A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy nagyobb tálba simítjuk. A mascarponét és a túrót egy tálba tesszük és belekeverjük a joghurtot, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót is, majd újra összedolgozzuk. A habtejszínt felverjük és a felét hozzákeverjük a krémhez, majd az egészet rásimítjuk a kekszes alapra. A maradék habbal bevonjuk és dióval, illetve az öntetekkel díszítjük. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: Mildi66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |