| Zeller mártás, ahogy én készítem. receptZöldséges ételek Hozzávalók: /4 főre/ 25 dkg zeller 5 dkg liszt só cukor 2,5 dl húsleves,vagy kockából leves olaj kis fej hagyma őröltbors 1 kispohár tejföl Elkészítés: A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük. A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett. Ekkor meghintjük a liszttel,felengedjük a maradék húslével,kevés cukorral ízesítjük,és kevergetve addig főzzük,amíg a zeller teljesen megpuhul. Ezután hozzáadjuk a tejfölt,simára keverjük,egyet összeforraljuk és tálaljuk. Tanácsok: Főtt húsokhoz nagyon finom,tört burgonyát lehet még hozzá adni A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |