Tutireceptek.hu fejléc

Zeller mártás, ahogy én készítem. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
/4 főre/

25 dkg zeller
5 dkg liszt

cukor
2,5 dl húsleves,vagy kockából leves
olaj
kis fej hagyma
őröltbors
1 kispohár tejföl

Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük.
A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit lepirítjuk.
Hozzáadjuk a lereszelt zellert,sózzuk,borsozzuk,és kevés húslé hozzáadásával addig pároljuk,amíg a levét elfőtte és majdnem puha lett.
Ekkor meghintjük a liszttel,felengedjük a maradék húslével,kevés cukorral ízesítjük,és kevergetve addig főzzük,amíg a zeller teljesen megpuhul.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt,simára keverjük,egyet összeforraljuk és tálaljuk.

Tanácsok:
Főtt húsokhoz nagyon finom,tört burgonyát lehet még hozzá adni


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymamártásban sült nyúl » Almás(-diós) zellersaláta » Töltött zeller » Zeller saláta
» Hideg sajtmártás-mártogato » Spárga hollandi mártással » Kínai citrommártás » Egyszerű zeller leves
» Sajtmártásos husi » Erdélyi tormamártás » Csirke tárkonyos mártásban » Torma mártás
» Zellerfőzelék » Zelleres túrókrém » Tejfölös sajtos mártás » Húsgombóc sajtmártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.