Tutireceptek.hu fejléc

Zellerfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
70 dkg zeller
6 dkg vaj
3 dkg liszt
2 dl tejszín
fél csokor petrezselyemzöld
2 szál zellerlevél
őrölt bors
csipetnyi só

Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk, kisebb kockára daraboljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, lefedjük, majd felhevített vajon megpároljuk. Hozzáöntjük a liszttel simára kvert tejszínt, és állandóan kevergetve két percig forraljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük citromlével és cukorral, majd marhahúsok mellé kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: Szasza:)


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos zellerfőzelék » Tárkonyos zellerfőzelék » Céklafőzelékem » Rebarbara mártás
» Paleo spenót » Kapros cukkinfőzelék » Burgonyapürében sült tojás » Savanyú krumplifőzelék
» Krumplifőzelék » Zöldborsó főzelék » Burgonya fözelék 2 » Céklafőzelék almával
» Angolos főzelékek » Kapros zöldbabfőzelék » Paszuly konzerv házilag » Spenót - Ahogy én csinálom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.