| Banános-zabpelyhes muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10-15 dkg zabpehely, 2 dl natúr joghurt, 18 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 10 dkg étcsoki felkockázva (fogyókúrázók elhagyhatják, vagy helyettesíthetik aszalt gyümivel), 2 1/2 teáskanál sütopor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 2 közepes méretű érett banán, 1 tojás, 0,8 dl növényi olaj, 3 evokanál cukor, 12 dkg méz Elkészítés: A zabpelyhet elkeverjük a joghurttal. A lisztet összekeverjük 1/2 teáskanál fahéjjal, a csokival, a sütoporral és a szódabikarbónával. Meghámozzuk a banánokat és szétnyomkodjuk. A tojást felverjük. Hozzáadjuk a mézet, az olajat, a zabpelyhes joghurtkeveréket és a banánt, majd jól összekeverjük. A lisztes keveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek lesznek. A tésztát a formákba töltjük. A cukrot összekeverjük a maradék fahéjjal, és a tésztára szórjuk. 180 C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kiszedjük. Tanácsok: Tejjel eszegethetjük, vagy gyümölcskompót mellé tálaljuk ízlés szerint. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: suzy1983 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |