| Zabpelyhes tallér receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró (sovány, zsírszegény) 10 dkg zabpehelyliszt 15 dkg zabpehely 3 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj 1 csapott mokkáskanál só 2 tojás Elkészítés: A hozzávalókat alaposan összekeverjük, és 20 percig pihentetjük. Ezután a masszából lapos pogácsákat formálunk, és kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 percig sütjük. Tanácsok: Édes változatához: a fenti hozzávalókba keverünk 5 dkg mézet vagy édesítőszert, 4-5 dkg mazsolát.(Sót ekkor nem használunk). Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Bea70 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |