| Zabpelyhes gyümölcstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 liter tej, tíz evőkanál zabpehely, egy csomag tejszín ízű pudingpor, három evőkanál cukor, 25 dkg idénygyümölcs. Elkészítés: Fél liter tejben felforraljuk a zabpelyhet, forrás után lezárjuk, és jó ideig állni hagyjuk (legjobb estétől reggelig). Fél liter tejjel elkészítjük a pudingot, s amíg még meleg, belekeverjük a megduzzadt zabpelyhet és a megtisztított, megmosott gyümölcsöt. Néhány szemet félreteszünk díszítésnek. Kiöblített tálkába/formába öntjük a masszát és néhány órára a hűtőbe tesszük. Közvetlenül a tálalás előtt lapos tálra borítjuk a formát. Tetejét gyümölcsdarabokkal, tejszínhabbal díszítjük. Piros gyümölcsökkel mutat a legjobban. Nincs sok munka vele, csak ne felejtsük el már ünnep előtti este megfőzni a zabpelyhet. Meggyel a legkisebbeknek is fogyasztható babatorta. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |