| Körtés-zabpelyhes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: 35 dkg körte, fél citrom leve és reszelt héja, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 15 dkg puha margarin, 5 dkg barna cukor, 5 dkg cukor, 10 dkg méz, 10 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehely. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütőpapírt teszünk. A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gőz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az őrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke. A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tűzről, majd megvárjuk, amíg langyosra hűl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel. A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az előkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket. A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihűlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát. Tanácsok: Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |