Tutireceptek.hu fejléc

Zabpelyhes burgonyás kenyér recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények
 Reform ételek

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 15 dkg zabpehelyliszt (vagy összetört zabpehely), 15 dkg héjában fõtt és áttört burgonya, 4 dl víz, 2 dkg élesztõ, 1-1 csapott teáskanál köménymag és só.

Elkészítés:
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a korpás házikenyeret. (A fõtt burgonyát csak forrón lehet összetörni, különben darabos lesz. Jó, ha lisztes - azaz szétfõvõ - burgonyát használnak hozzá. )


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Márványos epres kenyér » Disznótoros kenyérben » Burgonyás pogácsám » Sajtos snidlinges kenyér
» Csokis-zabpelyhes » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Isteni tönkölykenyér » Walesi kenyér
» Hamis csokikenyér » Diós banánkenyér » Burgonyás knédli » Majom kenyérke
» Tonhalas burgonyasaláta » Mediterrán burgonyasaláta » Rajnai tejes kenyér » Burgonyás sonkás muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.