Tutireceptek.hu fejléc

Eperleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 narancs
15 dkg porcukor
1 vaniliarúd
60 dkg eper
2 szegfűszeg
2,5 dl édes vörösbor

Elkészítés:
A narancshéjat gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk. 5 dl vizet a cukorral és a kikapart vaníliarúddal felforralunk. Beledobjuk a narancshéjat, puhára főzzük, majd kihűtjük. Az epret megtisztítjuk, megmossuk. Felét turmixoljuk, szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukorszirupot a borral és a szegfűszeggel, majd hűtőben 4 órát állni hagyjuk. Tálaláskor a maradék epret hosszában kettévágjuk, előhűtött csészékbe helyezzük, és ráöntjük a gyümölcsös szirupot.

Tanácsok:
Ízesíthetjük 1 darabka fahéjjal, néhány szem kardamommaggal vagy citromhéj-darabkákkal. Díszíthetjük úgy is, hogy minden csészébe teszünk egy citromkarikát vagy mentalevelet.


A receptet beküldte: csakizsoka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jeges eperleves » Részeges eperleves » Tejszínes eperleves » Nyers eperleves (vegan)
» Kókusztejes eperleves » Hideg eperleves 2. » Vörösboros eperleves » Áfonyás krémleves
» Sajtkrémleves » Pórés kukoricaleves » Tárkonyos borjúragu leves » Tejszínes spárgaleves
» Tejszínes-tárkony leves » Kapros csirkeraguleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos bárányleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.